


Bambucké máslo je čistě přírodní produkt po staletí vyhlášený svými hydratačními účinky a pozitivním vlivem na kvalitu pokožky. Vyrábí se tradičně mechanickou extrakcí ze semen stromu máslovníku afrického(Vitellaria paradoxa), který roste převážně v subsaharské Africe.
Stromy máslovníku kvetou na jaře a dorůstají do výšky až 15 metrů. Průměrný výnos z jednoho stromu je přibližně 20 kg čerstvého ovoce. Z těchto plodů, bobulí podobným švestkám, se získává přibližně 0.5 kg suchých semen, bohatých na tuk. Následným drcením a lisováním za studena vznikne výsledný produkt, tuhý extrakt(máslo), který je prospěšný pro řadu svých biologicky aktivních látek, jako jsou vitamíny, minerály a četné nenasycené mastné kyseliny. A právě vysoký podíl mononenasycené kyseliny olejové C18:1 (40 % ) a nasycené kyseliny stearové C18:0 (45%), jsou důvodem skvělé snášenlivosti naší pokožky vůči bambuckému máslu.